Červené víno, suché.
Objem alkoholu: 13 %
Odrůda: 100 % Negroamaro
Název odrůdy vychází z latinského a starořeckého výrazu "niuru maru" a vyjadřuje charakteristickou černou barvu bobulí hroznu
a jemně nahořklou typickou chuť, kterou má víno vyrobené z Negroamara. Réva je velmi rozšířená v Apulii, zejména v provinciích
města Lecce, Brindisi a Taranto. Původ této odrůdy je velmi starý. Zdá se, že Negroamaro bylo do oblasti Salenta dovezeno Řeky
před více než 2000 lety. Hrozny obvykle dozrávají na přelomu měsíce září a října. Nejvíce odrůdě svědčí vápenato-jílovitá půda
a teplé a suché klima. Často se vyskytuje v cuvée s odrůdou Malvasia Nera, ale je vynikající i jako samostatné odrůdové víno.
Vinařství: Mottura
Země původu: Itálie
Vinařská oblast: Apulie. V oblasti, ve které jsou vysázené vinice, jsou mírné zimy. Jaro a léto je suché.
Typologie půdy: Vápenatá a jílovitá půda.
Výnosnost na 1 ha: 90 t
Vinifikace: Sběr hroznů probíhá ručně v době, kdy hrozny dosáhnout optimální zralosti. Hrozny jsou před zpracováním důkladně
tříděny. Macerace (nakvašování na hroznech) probíhá tradičním způsobem po dobu 10-12 dní. Mošt fermentuje při kontrolované
teplotě. Víno zraje 6 měsíců v barikových sudech z francouzského dubu a po nalahvování ještě 2-3 měsíce v láhvi.
Charakteristické znaky: Výrazná rubínová barva. Široký, éterický buket s tóny červeného zralého ovoce, pepře, tabáku
a zelené slupky ořechu. Na patře je harmonické, sametové a krásně plné.
Gastronomie: Doprovodí červené maso, pečeně, zvěřinu a vyzrálé sýry.
Alergeny: obsahuje siřičitany.
Ideální teplota k podávání: 18° C
Mottura - 0,75 l
Červené víno, suché.
Charakteristické znaky: Víno
provází výrazná rubínová barva.
Buket je široký, éterický s tóny
červeného zralého ovoce, pepře,
ušlechtilého tabáku a zelené slupky
ořechu.Na patře je harmonické,
sametové a krásně plné.